HISTORIK 
                                                                                                                                                                                                                  

 

Hem

Hundar Hästar Historik Galleri Blogg
 

 

Roljans kennel startade 1995 av Anita Norberg, min mor. Men historien med Pomeranians eller Dvärgspets som man sa då har sin historia ända tillbaka till 1979. Då fyllde jag sex år och önskade mig en hund som skulle heta Lady, efter Lady och Lufsen. En Amerikansk cockerspanniel skulle det vara. Men det blev det ej, det blev en svart liten Dvärgspets, Karmenzita som fick kallas Lady. Denna lilla hund kom att bli mamma till många små fina valpar och hemma växte antalet hundar från en till två ja till ungefär tio. Och så fortsatte det i många år framöver. Början av 1990 talet så gjorde min mamma uppehåll med hundarna men 1994 köptes en liten hund in, lilla Kela som hon fick heta och antalet steg igen från en till två till siså där tio. Men nu var det inte bara Pomeranians utan även Labrador retrivers och hästar, varmblod och halvblod som föddes upp..

 

2007 blev min mor sjuk och gick bort. Jag och min man bestämde  oss för att ta över och ge allt en chans. Detta kändes helt rätt då jag delat min mammas hund och häst intresse i många år. Då hade vi två hundar Ella, lilla Taxen och Svante min lilla pomme samt tre hästar. Och helt plötsligt hade vi elva hundar och sex hästar.

 

Vi har idag sex hundar, tre halvblodhästar och ett gotlandsruss och våra två söta stallkatter plus en liten kanin. Nu blickar vi framåt och jag hoppas att vi, jag och min man kan driva vidare kenneln med många fina hundar.

                                                                             

                                       Fredrika Norberg Noord

 

 

 

                               

 

                             Anita Norberg september 2007

 

 

 

 

 

Lite om min häst historia. Ja den började för många år sen när jag var sju år ca. så i ca 30 år har jag på nått sett sysslat med hästar. Det började med att min mamma fick in mig på ridskola men det var väl inte så långvarigt sen en häst hade skenat iväg med mig och jag då blev lite rädd. Ville ju egentligen bara åka konståkning. Men mamma gav ej upp hon hyrde ponnysar till mig så att jag kunde följa med henne ut och rida. Så höllt det på ett tag och så var man ju med i stallet och tittade på givetvis när mamma red. Allt tog väl fart när jag var sisådär 13 då mamma skulle börja plugga då fick jag ha Forest min mammas häst som min egen och sommaren 1988 köpte jag min alldeles egna lilla ponny, Chispa. 1989 köpte jag en häst till, Sessan ett varmblodsto som jag hade mycket roligt tillsammans med. Tävla var jag inte intresserad av utan mer bara att ut och rida långt och länge. 1996 föddes min Amadeuz, och det var han som väckte tävlingsintresset i mig. Så när jag var sisådär 29 ja då debuterade jag ute på tävlingsbanan. Så det som bara skulle bli en blåbärshoppning och en lingondressyr blev lite mer. Hästar är min hobby och en livstil som jag älskar och vad vore man utan dessa underbara djur?